Sydney Youngblood

sydney young blood

Sydney Youngblood is geboren in 1960, in de plaats San Antonio, Texas (USA). Al op jonge leeftijd stond Sydney op het podium. Wat begon als een grap, werd later zijn passie en levensdoel. Toen Sydney 6 jaar was, won hij een ‘jonge muzikanten wedstrijd’ in zijn woonplaats. Zijn oma noemde hem toen “Youngblood”, wat precies zijn energieke uitstraling bewoorde.

In 1988 trad Sydney op als solo artiest met verschillende bekende producers. “Feeling Free”, zijn eerste album, werd uitgebracht in Engeland in 1989. Dit was zijn muzikale doorbraak. “If Only I Could” en “Sit And Wait” bestormde de hitlijsten wereldwijd en zette hem op de muzikale kaart. Het album is kenmerkend om zijn mengeling van Eurodance, melodie-klanken en hip-hop ritme, met de soulvocalen van Youngblood.

sydney_vintageZijn hit intepretatie van de klassieker van Etta James, “I’d Rather Go Blind” zorgde ervoor dat hij de US charts binnenkwam. Met dank aan zijn unieke muziekstijl was het voor Sydney Youngblood mogelijk om meer dan 6 miljoen platen over de hele wereld te verkopen.

De feiten liegen er niet om, 20 jaar ervaring in de muziekbusiness met veel top 10 nummers en singles, 4 albums en ontelbare muziekindustrie onderscheidingen spreken voor Sydney Youngblood, een buitengewone muzikant. Youngblood treedt nog steeds op en zingt dan vaak ook covers van andere artiesten.

De organisatie is dan ook trots te kunnen melden dat deze artiest een performance zal verzorgen tijdens de eerste editie van 80’s forever! Naast zijn hits zal hij ook enkele covers van 80s hits laten horen.

Countdown

Facebook

The 80’s in Music

Twitter