London Beat

london beatEen Engels R&B-/popkwartet dat in de zomer van 1990 een nummer 1-hit scoort met ‘I’ve Been Thinking About You’. Londonbeat scoort ook nog hits met o.a. ‘There’s A Beat Going On’, ‘Falling In Love Again’, ‘A Better Love’, ‘No Woman No Cry’ en ‘You Bring On The Sun’.

De drie zangers van de groep zijn in 1985 voor het eerst te horen als achtergrondzangers van Paul Young op diens single ‘Everytime You Go Away’. In 1988 scoort het trio zijn eerste hit in… Nederland. Het op David A. Stewarts label Anxious uitgebrachte ‘There’s A Beat Going On’ haalt de Top 20. Ook de ballad ‘Failing In Love’ wordt een hit.

london beatEngeland wordt wakker bij de derde single ‘9 A.M.’. Eind 1990 verschijnt ‘I’ve Been Thinking About You’ op single. Het nummer haalt in Nederland de eerste plaats. In Engeland weet het die plek net niet te bereiken. Een half jaar later slaat het succes over naar de Verenigde Staten. Ook daar weet de single de toppositie te bereiken. Het levert Londonbeat een gouden single op. Tot op heden treden ze op en hebben een klasse performance weten te behouden.

De organisatie is dan ook trots te kunnen melden dat deze groep een exclusief performance zal verzorgen tijdens de eerste editie van 80’s forever! Al hun hits uit de late 80s en begin 90s zullen ze ten gehore brengen!

Countdown

Facebook

The 80’s in Music

Twitter