Erik de Zwart

erik de zwart

Erik De Zwart presenteert voor Veronica in de jaren ’80 op tv onder andere de Nederlandse Top 40, Nederland Muziekland, Countdown en Music Box’ Eurochart en op de radio ook diverse programma’s (waaronder “Bart en de Zwart”, samen met Bart van Leeuwen). Met Kees Schilperoort maakt hij het radiospel “De Stemband”. Hij stapt in 1984 over naar de TROS. Daar presenteert hij onder andere de TROS Top 50 en de Nationale Hitparade. In 1986 vertrekt hij alweer, om terug te keren naar Veronica.

De Zwart volgt Lex Harding op als presentator van de Nederlandse Top 40 op de radio. Later in de jaren 90, bij TMF, ‘doet’ hij opnieuw die Top 40, maar dan op tv. In 1992 verruilt hij, samen met een groot deel van de mede-radio-dj’s, Veronica voor Radio 538, waarvan hij medeoprichter is (samen met Lex Harding). Ook daar presenteert hij de Top 40 en is er programmaleider, later Algemeen Directeur. In 2000 werd hij tijdens de Marconi Awards uitgeroepen tot Radioman van het Jaar.

De organisatie is verheugd te melden dat Erik de Zwart er op 3 mei bij is en de presentatie zal verzorgen zoals alleen hij dat kan. Een icoon uit de jaren 80 op 80’s forever 2014! Zorg dat je erbij bent.

Countdown

Facebook

The 80’s in Music

Twitter