Billy Ocean – Live in Concert

Billy Ocean

Billy Ocean (pseudoniem van Leslie Sebastian Charles, (Trinidad 21 januari 1950) is een Britse zanger die in de jaren zeventig en tachtig enkele grote internationale hits scoorde.

Billy Ocean is geboren op Trinidad, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn familie naar Engeland. Als tiener zong hij in clubs in Londen. Vanaf 1976 zong hij onder de naam Billy Ocean. Van zijn debuutalbum Billy Ocean kwam de single Love really hurts without you. Dit nummer werd een hit in onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland. Gedurende de 70’s en 80’s volgden meer hits.

In 1984 brak de grootste succesperiode van Billy Ocean aan, met het album Suddenly. In 1986 scoorde Billy Ocean in Nederland een nummer 1-hit met het nummer When the going gets tough, the tough get going. Dit nummer was de titelsong van de Amerikaanse speelfilm “The Jewel of the Nile” van regisseur Lewis Teague met in de hoofdrollen Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito. Deze nummer 1-hit werd enkele jaren later gevolgd door een tweede nummer 1-hit met Get outta my dreams, get into my car.

Dat Billy Ocean in de jaren 80 de meeste internationale hits heeft gescoord moge duidelijk zijn gezien het lijstje van uit die periode:

-European Queen 1984
-Loverboy 1985
-Suddenly 1985
-When The Going Gets Tough 1986
-There’ll Be Sad Songs ( To Make You Cry) 1986
-Get Outta My Dreams, Get Into My Car 1988

In 2002 kreeg hij een eredoctoraat in de muziekwetenschappen aangeboden door de universiteit van Westminster.
Billy Ocean treed nog steeds op over de hele wereld. De kwaliteit van zijn performance is van een zeer hoog niveau en zijn live zang is subliem.

De organisatie is dan ook zeer trots te kunnen melden dat deze wereldartiest is gecontracteerd voor een exclusief concert tijdens de eerste editie van 80’s forever! Een concert met live band en natuurlijk waar al zijn hits voorbij zullen komen.


Countdown

Facebook

The 80’s in Music

Twitter