Music

De 80’s in muziek

music in the 80's music in the 80's
De jaren ‘80 was de opkomst van pop, dance en New Wave. De term disco raakte uit de mode en genres als Italo disco, Euro disco en dance-pop werden steeds populairder. Veel muziek werd dan ook sterk beïnvloed door disco, soul & funk.

Rock muziek bleef een breed publiek genieten. Met sub-genres zoals New Wave, soft rock en glam metal ontstond er een aanzienlijke aanhang. De jaren ‘80 worden ook geassocieerd met het gebruik van synthesizers, synthpop muziek en andere elektronische genres met niet-traditionele instrumenten. Ook zijn tijdens dit decennium een aantal belangrijke elektronische genres ontwikkeld inclusief electro, techno, house, freestyle en Eurodance welke in de jaren ‘90 nog meer in bekendheid zouden toenemen.

R&B, hip hop en urban muziek in het algemeen werden steeds meer gemeengoed, vooral in de binnensteden van grote
metropolen. Rap was vooral succesvol in de tweede helft van de 80’s en daarmee het begin van de gouden eeuw van de hiphop. Deze urban genres, met rap en hiphop in het bijzonder, zou later in de 90’s en 00’s verder in populariteit groeien.

Uit een onderzoek in 2010, uitgevoerd door een bekende digitale omroep, bleek dat de jaren ‘80 het meest favoriete muziek decennium van de afgelopen 50 jaar voor velen is geweest. Tijdens 80’s Forever zullen nagenoeg alle muziekstromingen voorbij komen.

Een muzikale 80’s experience met de grootste hits van artiesten als Michael Jackson, Prince, Lionel Richie, Whitney Houston, Tina Turner en Madonna. Maar ook van Simple Minds,Queen, U2, The Cure, Van Halen en Bon Jovi. Of pop artiesten zoals Duran Duran, Wham, A-Ha, Pet Shop Boys, OMD, Depeche Mode en Red Hot Chili Peppers. De hip hop sound van Run DMC, De La Soul, LL Cool, Salt-N-Pepa, Tone Loc, Cameo en Beasty Boys mag ook niet ontbreken.

Kortom teveel artiesten om op te noemen. De beste en grootste hits zowel nationaal als internationaal uit deze periode zullen worden geselecteerd.

Countdown

Facebook

The 80’s in Music

Twitter